Energy is Everything

Heb jij dat ook? Van die dagen dat er niets uit je handen lijkt te komen? Je je niet kunt concentreren en je je moe voelt terwijl je goed geslapen hebt? Het viel me in mijn vorige carrière 😄 al op, dat waar ik echt wel eens last had van een ‘off day’, mijn mannelijke collega’s zo freaking stabiel leken.

Inmiddels weet ik precies waar dit vandaan komt.

Je hebt me misschien wel eens horen praten over ons 24-uurs bioritme, het ritme dat ervoor zorgt dat we ’s ochtends uitgerust wakker worden met een volledig opgeladen batterij. Gedurende de dag verbruiken we deze energie en als onze batterij ’s avonds leeg is, kunnen we deze weer opladen door een nacht goed te slapen.

Maar wist je dat je menstruatiecyclus invloed heeft op deze batterij? Want waar de batterij van mannen iedere nacht tot 100% opgeladen kan worden, heeft onze batterij steeds een andere capaciteit.

Net ná je menstruatie voel je je waarschijnlijk een stuk energieker dan in de dagen daarvoor. Dit is dan ook de periode dat je batterij de grootste capaciteit heeft, laten we zeggen zo’n 150%. En ook in de dagen rond je ovulatie voel je je ‘on top of the world’ met je Duracell- batterij die het maar niet op lijkt te geven.

Maar dan komt de pre-menstruatiefase – je herfst – en je merkt al snel dat je je – zelfs nadat je goed geslapen hebt – toch sneller moe voelt. De capaciteit van je batterij is gedaald naar 75%. En als je dan daadwerkelijk ongesteld bent geworden, je alleen nog maar op de bank wilt hangen en je energie volledig naar je baarmoeder toegaat, dan is er voor de rest van je dagelijkse activiteiten dus nog maar zo’n 50% over…

Nu is het niet zo dat je helemaal geen invloed hebt op deze capaciteit. Hoe je omgaat met je energie in de ene fase, heeft namelijk grote invloed op hoe je je voelt in de fase erna. Alles staat uiteindelijk in verbinding met elkaar.

Wil je graag weten hoe je je dagelijkse activiteiten kunt afstemmen op de verschillende fases van je Vrouwelijke.Cyclus, zodat je altijd optimaal gebruik maakt van de beschikbare energie?

Houd deze website dan zeker even in de gaten!

Lees ook...