De productiviteits- methode die wél bij je past!

Als je me een beetje kent dan weet je dat ik altijd bezig ben met persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit & groei en dat ik gek ben op overzicht en structuur.

I Love It!

Maar welke methode ik ook probeerde, van Getting Things Done tot Eat that Frog en van de 7 Habits tot de Pomodoro techniek… het paste nooit echt helemaal bij mij. Ken je dat?

Dit komt omdat al deze systemen zijn gebaseerd op 3 principes:

De mannelijke 24- uurs cyclus⠀
Ik schreef het al eerder; de batterij van een man laadt iedere nacht op tot 100%, waarna hij deze energie weer verbruikt door te werken, te sporten of te spelen met zijn kindjes.

Wij vrouwen zitten anders in elkaar. Soms staan we op met een batterij die 150% is opgeladen en soms komen we niet verder dan 50%, hoe graag we ook zouden willen. Dit heeft effect op onze productiviteit.

Timemanagement
‘Haal 80 minuten uit een uur’, ‘Krijg nóg meer gedaan’, de meeste methodes gaan uit van het managen van je tijd. Maar iedereen die wel eens een (paar) nacht(en) weinig slaap heeft gehad, weet dat niet tijd, maar ENERGIE je meest kostbare bezit is. Je kunt nog zoveel tijd besparen, als je geen energie hebt om iets met deze tijd te doen, dan heb je er helemaal niets aan…

Wat mij brengt bij het 3e principe.

Mannelijke energie⠀
Onze maatschappij is ingericht voor (& door) mannen. Het is dus niet zo gek dat de mannelijke – actiegerichte, altijd ‘aan’, ratio boven emotie, meer, beter, sneller – energie overheerst én wordt beloond. Maar we putten onszelf hiermee uit…

Pas toen ik mijn activiteiten af ging stemmen op de verschillende fases van mijn Natuurlijke.Ritme, had ik het gevoel dat ik alles uit mezelf haalde.

Daarom heb ik een eigen systeem ontwikkeld; de Work.Your.Cycle methode.

Hierin vormt niet lineair, maar cyclisch leven & werken het uitgangspunt. Want door je dagelijkse activiteiten af te stemmen op het ritme van de seizoenen, de maan, je Vrouwelijke.Cyclus én je bioritme, voel je je snel energieker, word je productiever en ervaar je meer focus & flow!

Klinkt dit interessant? Maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Houd deze site dan in de gaten, want dan heb ik binnenkort iets leuks voor je!

Lees ook...

Men, educate yourself!

Hoe leg je veranderingen, gerelateerd aan je cyclus, uit aan eh… iemand zonder cyclus? Aan iemand die