Over.Whelmed, Over.Booked & Over.Stuffed

Ik voel het aan alles.

Aan de gesprekken die ik opvang op het schoolplein; ‘jeetje, ik heb echt geen idee hoe ik dat nu weer moet gaan regelen hoor. 2 studiedagen, de staking en dan moet ik ook nog langskomen in het museum dat ze gemaakt hebben als afsluiting van het kernconcept…’.

Aan de artikelen die ik lees in tijdschriften; ‘Leer loslaten in 5 dagen’ (Happinez), ‘Nog eentje dan; we zijn de rem kwijt’ (&C magazine) of ‘De waarde van aandacht’ (Flow magazine).

Of erger… aan het alsmaar stijgende percentage (jonge) mensen dat thuis komt te zitten met een burn out.

We zijn Over.Whelmed, Over.Booked & Over.Stuffed

We eisen te veel van onszelf. Gaan steeds vaker over onze grenzen heen. Voelen ons opgejaagd door ‘social pressure’. En leven vanuit ons hoofd. Druk zijn betekent status. Als je betere resultaten wil, moet je harder werken en het leven is maakbaar, alleen leert niemand ons precies ‘HOE DAN?!’.

Door de afname van de invloed van het geloof, je familie, ‘het beroep van je vader’ of ‘zo hoort het’, ervaren we minder kaders. Voor het eerst moeten we zélf richting geven aan ons leven. En daar zijn we niet op voorbereid.

Daarom vind ik het tijd voor een nieuwe manier van leven & werken. Het is tijd om uit de Rat.Race te stappen. Tijd om op zoek te gaan naar dat wat écht belangrijk voor je is.

Time to ‘Reset.Yourself’.

Heb jij ook wel eens het idee dat het je allemaal een beetje te veel wordt?

– Te veel spullen in je huis die je eigenlijk nog op zou moeten ruimen?

– Te veel druk op je schouders omdat je het allemaal perfect wil doen?

– Te veel afspraken in je agenda die je weghouden bij die dingen die je eigenlijk graag zou willen doen?

– Of te veel items op je lijstje die je nog graag zou willen lezen, zien, doen, horen, voelen, meemaken, bespreken… waardoor je het gevoel hebt nooit klaar te zijn?

Laat het me weten!

Lees ook...

Don’t settle!

Het citaat op de foto was voor mij zo’n eye opener. Misschien zelfs wel (heel dramatisch 🙈)