There is nothing in nature that blooms all year long

Je knikt hè? Je herkent het, want dit is wat je op dit moment veel hoort hier op Instagram en in tijdschriften.

En toch ben ik het er niet mee eens 😜!!

Als we ‘blooms’ letterlijk zouden nemen dan klopt het. Niets in de natuur 🌱, ook jij niet, kan letterlijk het hele jaar in bloei staan. Bloemen verwelken en ook jij voelt je niet iedere dag ‘on top of the world’.

MAAR…

Wat als we ‘blooms’ figuurlijk opvatten? Zoals dit citaat volgens mij ook bedoeld is. Dan betekent het dat je niet het hele jaar waardevol kunt zijn. Gepassioneerd kunt zijn. Productief kunt zijn.

En in de manier waarop onze maatschappij tegen ‘bloomen’ aankijkt, klopt dat ook wel. Maar wat als we er nu eens anders tegenaan gaan kijken?

Wat als we het idee gaan omarmen dat er voor iedere fase in een jaar (seizoenen), maand (maan & vrouwelijke cyclus) en dag (bioritme) perfecte ‘taken’ zijn.

‘Things to do’ die he-le-maal passen bij de energie van dat moment 😱.

Dan raak je dus niet meer gefrustreerd omdat je maar niet gefocust verder kunt werken aan dat ene project (hallo Lente!) omdat je je niet goed kunt concentreren (hallo Herfst!). En put je jezelf niet langer meer uit door die grote schoonmaak (hallo Lente) in te plannen op het moment dat je ongesteld moet worden (hallo Winter).

Kortom, je probeert niet langer de verkeerde activiteit op het verkeerde moment in te plannen 🙈

Als we leren om onze activiteiten aan te passen aan onze verschillende energiesoorten, dan kunnen we dus wél het hele jaar door ‘bloomen’.

Je voelt je nooit meer gefrustreerd (nou ja… 🤔🤣) en hoeft niet meer ‘te accepteren’ dat er periodes zijn waarin niks lukt, je niet ‘on fire’ bent.

Want je bent ALTIJD ‘on fire’, alleen wel steeds met andere, EVEN BELANGRIJKE, activiteiten!

Push jij jezelf wel eens te hard? Terwijl je eigenlijk weet dat dit niet hét moment voor deze taak is?

 

Lees ook...

Durf jij het aan?

Ik moest er ook even aan wennen. Aan mijn eigen manier van werken nota bene 😅. Dit