‘Wij hebben de klok, zij hebben de tijd’

In de Westerse wereld leven we vooral volgens de klok.

In Azië zeggen ze zelfs heel mooi; ‘wij hebben de tijd, jullie de klok’.

Ons leven is verdeeld in ‘stukjes’ van 24 uur en we plannen onze taken & afspraken in op basis van de cijfertjes op onze horloges of telefoons; om 7 uur staan we op, om 12.30 uur gaan we lunchen en om 20 uur moeten we sporten.

Dat betekent ook dat wanneer we onze routines willen veranderen, we meestal alleen de frequentie of tijd waarop we deze activiteiten uitvoeren aanpassen; we controleren onze email nog maar 1x per dag en niet meer in de ochtend, maar pas na onze focus-uren of staan eerder op voor een ochtendritueel.

Kortom, we managen vooral onze tijd.

Maar dit is niet altijd zo geweest. Sterker nog, miljoenen jaren hebben wij mensen geleefd op basis van ons Natuurlijke.Ritme ipv op het rigide schema van de klok.

Als we wilden weten wanneer het tijd 😉 was om op te staan, te werken (bijvoorbeeld het inzaaien van het land), te eten of naar bed te gaan, dan checkten we de hemel, de stand van de zon, het weer of ons eigen lichaam.

Je leven én je werk afstemmen op je Natuurlijke.Ritme zorgt voor een fijner, energieker en productiever leven!

Want om de bijbel (of Google 😜) te citeren: ‘There is a season for everything’ (Predikers 3:1).

Wat als je dit gezegde echt serieus zou nemen?

En dan niet alleen door bv. in de herfst een ‘Pumpkin Spice Latte’ te bestellen, maar door (een deel van) je (werk)activiteiten af te stemmen op de energie van dit bijzondere seizoen?

Hoe zou het zijn als je minder volgens de klok leeft en werkt?

Hoeveel creativiteit, productiviteit en energie zou dit jou geven?

Lees ook...

Durf jij het aan?

Ik moest er ook even aan wennen. Aan mijn eigen manier van werken nota bene 😅. Dit