Meet your inner goddesses

‘3 weken niets, en 1 week ongesteld’. Dit beeld hebben de meeste vrouwen van hun eigen menstruatiecyclus. Jij ook?

Toen ik me ging verdiepen in mijn Vrouweijk.Cyclus, kwam ik erachter dat ik me – door dit ritme van de natuur te volgen en dit Self.Care systeem zelfs bewust in te zetten – veel energieker voelde, moeiteloos productiever werd en meer flow ging ervaren.

Maar ik besefte ook meteen, dat er in onze op mannen gerichte maatschappij, nog maar weinig aandacht is voor onze vrouwelijk cyclus. En dat een groot deel van de vrouwen zich zelfs schaamt voor haar menstruatie.

En dat is zo jammer…

want door je (dagelijkse) activiteiten af te stemmen op je cyclus blijf je niet alleen veel dichter bij jezelf, maar kun je ook optimaal gebruik maken van de Super.Powers die je in iedere fase tot je beschikking hebt.

Want wist je dat onze Vrouwelijke.Cyclus, die ongeveer 28 dagen duurt, maar kan variëren tussen de 21 en 36 dagen, 4 verschillende (energie)fases kent?

– Menstruatie⠀
– Pre-ovulatie (of ‘folliculair’)⠀
– Ovulatie⠀
– Pre-menstruatie (of ‘luteaal’)

En dat je jezelf in deze 4 fases waarschijnlijk steeds herkent in een ander archetype? Je dus eigenlijk 4 verschillende vrouwen in 1 maand bent 😄?

Het archetype voor je menstruatiedagen is de Wijze.Vrouw. Ze is ervaren en kent geen angst voor de uitdagingen van het leven. Je mag in deze dagen naar binnen keren en kunt vertrouwen op je intuïtie. You know best!

In de dagen na je menstruatie is je energie vergelijkbaar met die van het archetype Maagd. En dan bedoel ik hiermee niet je seksuele situatie 😉, maar de frisse, onafhankelijke, ‘bubbly’ energie van een nieuw begin.

Rond je ovulatie kom je terecht in je Moeder energie. Dit is de beste periode om je te omringen met mensen. Je voelt je ‘warm’ – als in ‘zorgzaam’, ‘outgoing’ & ‘free’.

En in de dagen na je ovulatie; je pre menstruatiefase, voel je je waarschijnlijk onrustiger worden. Je wordt kritischer, maar voelt je ook krachtig, meer jezelf (vertoont minder ‘sociaal gewenst gedrag’) en ‘untamed’. Dit is de energie van de Wild.Woman.

Nu ben ik benieuwd. Herken jij je in één van deze 4 vrouwen/fases tijdens je cyclus? ⠀

Lees ook...